sluiten

afspraak maken

Zonnebrillen en monturen

Onze merken

Bij het samenstellen van onze collectie monturen en zonnebrillen laten we ons graag inspireren door merken die, net als wij, design, vakmanschap en innovatie belangrijk vinden.

Boek een stijladvies

Lunor

Lunor is in 1991 opgericht door Gernot Lindner, een gepassioneerd verzamelaar van antieke brillen en kokers. Door uitstekende kennis van glas te combineren met modern design met een klassieke twist weet Lunor zich blijvend te onderscheiden.

Lees meer over Lunor

Tom Ford

Na een carriere bij verschillende modehuizen als Gucci besloot Tom Ford (1961) in 2005 een eigen label op te richten. Naast mode en accessoires begon hij gelijk met het ontwerpen van brillen. Vandaag de dag wordt Tom Ford eyewear gezien als een van de meest glamoureuze merken.

Lees meer over Tom Ford

Chanel

Het modehuis Chanel werd opgericht door Gabrielle Bonheur Chanel, beter bekend als Coco Chanel. Zij werd geboren op 19 augustus 1883 en was één van de invloedrijkste ontwerpsters van haar tijd. Ze wordt dan ook gezien als een pionier van de mode.

Lees meer over Chanel

Lindberg

Lindberg Optik is in 1969 opgericht door Poul Jørn Lindberg. Hij zette de zaak op midden in het centrum van Århus. In 1979 begon hij met het ontwerpen van zijn eigen brillenlijn. Hij liet dit door externe producenten maken. De visie van Poul Jørn Lindberg is dat een bril licht en minimalistisch moet zijn.

In 1983 ging Poul Jørn Lindberg een samenwerking aan met Hans Dissing. Hieruit werden de AIR titanium monturen geboren. Deze lijn zit nog steeds in de collectie van Lindberg.

Andy Wolf

Andy Wolf lanceerde zijn eerste brillenlijn in 2006. Hij wilde een tijdloze en tegelijkertijd moderne lijn neerzetten. Het werd een lijn die niet alleen mooi oogde maar ook kwalitatief van hoog niveau was.
Alle brillen van Andy Wolf worden handgemaakt in Oostenrijk. Een scherp getuned productieproces gecombineerd met minutieus kwaliteitsmanagement zorgen er voor dat Andy Wolf de kwaliteit van zijn brillen blijvend kan garanderen.

Dick Moby

Dick Moby is een mooi voorbeeld van Dutch Design en Italiaans vakmanschap. Oprichters Tim en Robbert komen uit Amsterdam. Na een surftrip waarbij ze veel afval zagen op het strand en in de zee besloten ze hier wat aan te doen: het maken van hoogwaardige (zonne)brillen van gerecycled of biologische materialen.

Duurzaamheid en fashion gaan bij Dick Moby hand in hand. De glazen in de zonnebrillen zijn, net als onze glazen op sterkte, van ZEISS en bieden 100% bescherming tegen UV-straling.

DITA

Dita is opgericht in 1995 door Jeff Solorio en John Jupiner, die al vanaf de basisschool met elkaar bevriend waren. Beiden hebben een passie voor fotografie en design. Het idee was met hun passie en gevoel voor design een brillenmerk op te starten, geïnspireerd op de stijl van de jaren ‘50 tot en met de jaren ’80.

Dita heeft regelmatig bijzondere collecties, zoals de Mylon of de Maison Margiela collecties. De Lancier (zonne)brillencollectie is ontworpen voor perfect zicht op land, zee en in de lucht en heeft als ambassadeur onze eigen Max Verstappen.

Etnia Barcelona

Als je aan Barcelona denkt, denk je aan een levendige stad met heel veel kleuren en nog meer verschillende soorten mensen. Dit dacht de bedenker van Etnia Barcelona ook. Hij wilde brillen maken die net zo levendig, creatief en kleurrijk waren als de stad. Etnia moest het creatiefste en kleurrijkste merk in de optiekwereld worden.

Lees meer over Etnia Barcelona

Moscot

Moscot, opgericht door Hyman Moscot, is een echt familiebedrijf. Hyman Moscot verkocht zijn eerste brillen vanuit een handkar op Orchard Street, Manhattan. In 1925 trad zijn zoon Sol op 15-jarige leeftijd toe tot het bedrijf. Sol was nauw betrokken bij het opzetten van eerste Moscot-winkel op Rivington Street. In 1936 opende Sol de winkel op Orchard Street 118, tevens voor lange tijd het hoofdkwartier van het bedrijf.

Mykita

Mykita is een jong Duits merk, opgericht in 2003 door de grondleggers van de brillenstudio ic! Berlin: Moritz Krueger, Philipp Haffmans, Daniel Haffmans en Harald Gottschling. De naam Mykita is afgeleid van het Duitse woord voor kinderdagverblijf: het eerste pand van Mykita is gevestigd in een voormalig kinderdagverblijf.

Serengeti

Serengeti, ontstaan in 1985, claimt de top te zijn op het gebied van prestaties, elegantie, bescherming en stijl. De gepolariseerde zonnebrillen hebben een unieke combinatie van glaseigenschappen en nieuwigheden.

Anne et Valentin

Het avontuur van geliefden Anne en Valentin begon in september 1980 toen Valentin zijn optiekdiploma haalde. Ze startten samen een winkel, waarin het tweetal andere monturen wilde verkopen dan een ‘normale’ optiekwinkel kon aanbieden.

Valentin hield zich bezig met de technische aspecten en Anne decoreerde de winkel. In 1984 begint Anne haar eerste schetsen te maken en komt al snel de eerste lijn uit: Anne et Valentin. Ook nu zijn de ontwerpen nog steeds overtuigend met kleur, materiaal en vormen.