sluiten

afspraak maken

Ons assortiment

Contactlenzen

Dankzij moderne technologie en nieuwe materialen zijn er nu contactlenzen voor iedereen. Wij doen er alles aan om te zorgen dat u een leven lang probleemloos contactlenzen kunt dragen.

Maak een afspraak

De contactlens die bij u past

Samen komen we tot de beste oplossing waarbij de prijs uiteraard ook een rol speelt. We kunnen kiezen uit verschillend assortiment contactlenzen: harde of zachte lenzen, verschillende vervangingstermijnen en uit standaard of maatwerk.

Om u optimaal van dienst te zijn heeft Saton Optiek een vijf-stappenplan ontwikkeld met uitsluitend één doel: zorgen dat u een leven lang probleemloos contactlenzen kunt dragen. Samen komen we tot de beste oplossing waarbij de prijs uiteindelijk ook een rol speelt. We kunnen kiezen uit verschillende harde of zachte lenzen, verschillende vervangingstermijnen en uit standaard of maatwerk. Na stap vijf beginnen we weer opnieuw met stap één om te blijven controleren of de sterkte niet veranderd en of deze lenzen nog steeds de beste oplossing zijn. De beste oogzorg staat bij alle stappen voorop. De optometrist geeft ook advies en voorlichting om de ogen gezond te houden.

De vijf stappen

Stap 1 - oogonderzoek

We doen een uitgebreid onderzoek naar de gezondheid van het oog en de omgeving van het oog.

Stap 2 - meten

We meten de sterkte, bepalen de vorm van uw ogen en beoordelen de conditie en gezondheid ervan.

Stap 3 - materiaal

We kiezen samen welk materiaal voor uw ogen het meest geschikt is.

Stap 4 - type

We bepalen samen welke vervangingstermijn bij uw wensen en lifestyle past.

Stap 5 - aanpassen

We kiezen de uiteindelijke lens en passen die individueel aan waarbij we rekening houden met de unieke eigenschappen van uw ogen.

In- en uitdoen van contactlenzen

In onze instructiefilms kunt u zien hoe u uw dag- of maandlenzen in en uit doet.

Ga naar de instructie

Materiaal contactlenzen

Zowel harde als zachte contactlensmaterialen kunnen variëren in hardheid, optische zones, zuurstofdoorlatendheid en vochtregulering. Beide soorten contactlenzen drijven op uw traanfilm en staan daardoor indirect in contact met uw hoornvlies en met het achtergelegen oogweefsel. Geen mens is hetzelfde en dit geldt natuurlijk ook voor uw oog en voor de traansamenstelling. De materiaalkeuze uit ons assortiment contactlenzen wordt mede bepaald door de zuurstofbehoefte van het achterliggende weefsel, de samenstelling van uw traanfilm en tolerantie van uw oogleden.

Daglenzen

Naast lenzen waar u twee weken of een maand mee doet, kunt u kiezen voor daglenzen. Reinigingsvloeistoffen en houder zijn niet nodig, u draagt uw lenzen immers één keer en daarna worden ze weggegooid. Hierdoor zijn ze ook handig om af te wisselen met een bril of tijdens het sporten of op vakantie.

Meer informatie over daglenzen

Zachte lenzen

Tegenwoordig wordt al snel gekozen voor zachte lenzen, door hun comfortabele eigenschappen, snelle gewenning en vele verschillende vervangingstermijnen. Zachte lenzen wisselen ook makkelijk met een bril en zijn ideaal bij het sporten. Zachte contactlenzen hebben als nadeel dat deze kwetsbaarder en duurder in gebruik zijn dan harde lenzen. Vrijwel alle zachte lenzen zijn voorzien van een UV-filter waarmee uw ogen optimaal zijn beschermd.

Harde lenzen

Harde lenzen vragen daarentegen enige gewenning. Echter zijn ze veel minder gevoelig voor beschadigingen en doordat het materiaal minder poreus is krijgen bacteriën minder kans zich aan de contactlens te hechten. Ze zijn daardoor gezonder. Harde lenzen zijn ook verkrijgbaar voor minder gangbare oogafwijkingen.

De aandacht en zorg van Saton Optiek

Uw ogen verdienen een regelmatige contactlenscontrole bij onze specialisten.

 • Aandacht en zorg voor uw ogen

 • Deskundig en ervaren

 • Hoogwaardige apparatuur

Maatwerk assortiment contactlenzen

Geholpen door digitale camera’s zijn we in staat uw ogen topografisch in kaart te brengen. Deze gegevens worden niet alleen gebruikt om de best passende contactlens te zoeken, maar ook om een unieke contactlens te ontwerpen. Hierdoor zijn deze alleen geschikt voor uw ogen.

Maatwerk contactlenzen, zowel hard en zacht leverbaar, geven nieuwe kansen op succesvol contactlens dragen. Ze zijn stabieler en beter passend op het oog. Tevens zijn maatwerk contactlenzen verkrijgbaar voor minder gangbare oogafwijkingen.
Maatwerk contactlenzen zijn daarom een goede optie voor iedereen die gaat voor optimaal draagcomfort en het scherpste zicht.

Lenzen tijdens het sporten

Goed zicht tijdens het sporten kan op meerdere manieren. Met een sportbril maar zeker ook met contactlenzen. Sommige sporters vinden het niet handig om een (sport)bril te dragen, bijvoorbeeld omdat het een contactsport betreft. Voor turnster Zenna van der Lubbe geldt dat een bril niet ideaal is tijdens het uitvoeren van haar oefeningen. Contactlenzen bieden uitkomst, helemaal bij wedstrijden op hoog niveau waar zij uitkomt voor het Nederlands Jeugd Team. Zenna staat nog aan het begin van haar carrière en wij hopen haar nog heel lang te kunnen steunen en haar te helpen met het beste zicht met de nieuwste en meest innovatieve lenzen.

Maak een afspraak

Meekleurende lenzen

Contactlenzen die donkerder worden wanneer ze worden blootgesteld aan licht? Ontdek de nieuwe Acuvue Oasys with Transitions. De lenzen zijn uitgerust met Intelligente Licht Technologie, waardoor deze in minder dan een minuut van helder naar donker veranderen bij UV-straling. Zo worden uw ogen geholpen om zich aan te passen naar wisselende lichtsterktes en worden uw ogen beschermd tegen schadelijke UV-straling. Het verkleuren van helder naar donker gebeurt in minder dan een minuut. Het terug naar helder veranderen duurt ongeveer 90 seconden. De tweewekelijkse lenzen passen zich continue aan tussen het licht binnen en buiten en uw ogen rust geven.

Zonnelenzen en gekleurde lenzen

Voor evenementen als de Paris Fashion Week en de MTV EMA’s wordt Saton Optiek gevraagd om te assisteren met contactlenzen. Dit varieert van zonnelenzen, die in plaats van een zonnebril worden gedragen, tot lenzen in de wildste kleuren. Wilt u ook eens echt iets anders? Bijvoorbeeld bruine lenzen in plaats van uw eigen blauwe kijkers of andersom? Ook hierbij kunnen onze contactlensspecialisten u adviseren.

Het ONE zorgpakket

Met het ONE Zorgpakket van Saton Optiek krijgt u de beste oogzorg, contactlenzen die specifiek zijn afgesteld op uw ogen. Daarom ontbreekt uiteraard ook het vloeistofpakket niet. Zo kunt u ongestoord een leven lang contactlenzen dragen.

Maak een afspraak

Professionele zorg

Saton Optiek levert de beste professionele zorg voor de ogen, uitgevoerd door of onder toezicht van één van onze BIG geregistreerde optometristen. Zij maken daarbij gebruik van de modernste apparatuur en beproefde protocollen. Tijdens de (periodieke) optometrische onderzoeken en contactlenscontroles wordt een uitgebreid oogheelkundig spleetlamponderzoek uitgevoerd.

Dit houdt bij Saton Optiek onder andere in:

 • Het voorste deel van uw oog wordt onderzocht op eventuele afwijkingen;
 • Onderzoek naar troebelingen zijn in de ooglens;
 • Bepalen van de gezichtsscherpte en sterkte van de ogen;
 • Uitgebreid optometrisch onderzoek waarbij de gezondheid van het oog en de omgeving van het oog worden beoordeeld;
 • Onderzoek van het hoornvlies, kamerhoek, oogleden, glasvocht, macula, netvlies, oogzenuw en productie en samenstelling van het traanvocht;
 • Het stellen van een diagnose en het maken en uitvoeren van een behandelplan;
 • Periodieke oogzorgcontroles met o.a. uitgebreid oogheelkundig spleetlamponderzoek;
 • Preventief handelen door middel van voorlichting en advies over ooggezondheid.

De volgende onderzoeken worden onder andere door de optometrist toegepast: fundoscopie, uitgebreid spleetlamponderzoek, oogspiegelen, Schirmertest, BUT-test, Bengaals-Rood testen en het maken van beelden met de OCT (Optical Coherence Tomograph). De OCT wordt gebruikt om aandoeningen van de macula (gele vlek, het centrum van het oog) en de oogzenuw driedimensionaal te bekijken.

Periodieke contactlenscontrole