sluiten

afspraak maken

ZEISS Drivesafe glazen

Goed zicht bij weinig licht

Rijdt u regelmatig ’s avonds in het donker en heeft u dan last van de verblindende koplampen van tegenliggers of ziet u kringen rondom de straatverlichting? Met de DriveSafe glazen van ZEISS heeft u daarvan veel minder of helemaal geen last.

Maak een afspraak

Een bril voor dagelijks gebruik en veiliger rijgedrag

Veel mensen voelen zich onzeker, ongemakkelijk en gestrest tijdens het rijden. Dit is vooral onder moeilijke licht- en weersomstandigheden zoals bij neerslag en mist, tijdens de schemering of in het donker. Autorijden kan een echte uitdaging zijn, voor iedereen, ongeacht de afstand, en goed zicht is essentieel voor de veiligheid.

De ZEISS DriveSafe brillenglazen zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften qua zicht van mensen die zich in het verkeer veiliger en comfortabeler willen voelen met hun dagelijkse brillenglazen. Ze zijn zowel verkrijgbaar in enkelvoudige als in multifocale varianten.

Beter zicht bij weinig licht

De pupil reageert op de lichtintensiteit van de omgeving, met name op licht dat rechtstreeks in het oog valt. Bij daglicht is de pupil kleiner dan in het donker. Bij weinig licht wordt ruimtelijke waarneming en het inschatten van afstanden moeilijker voor de bestuurder. De DriveSafe glazen houdt rekening met diverse lichtomstandigheden en pupilgroottes om het zicht te verbeteren.

Maak een afspraak

Minder schittering door tegemoetkomend verkeer of straatverlichting

Intense schittering kan een risico vormen, omdat het de zichtbaarheid van voorwerpen beperkt en het oog minder gevoelig maakt voor contrast. De speciale coating weerkaatst deze golflengten gedeeltelijk waardoor er minder verblinding wordt ervaren.

Nauwkeurig zicht op het wegdek, dashboard en in achteruitkijk- en zijspiegels

Deelname aan het verkeer vergt een hoge mate van concentratie van bestuurders. Meestal hebben zij een breed zichtveld op het wegdek nodig om verkeersomstandigheden in te schatten. De situatie wordt vooral uitdagend voor dragers van multifocale brillenglazen bij het overbruggen van het scherpteverschil tussen dashboard, spiegels en het wegdek. Op dat moment wordt dynamisch zicht essentieel. De Drivesafe multifocale brillenglazen bevatten geoptimaliseerde zichtgedeeltes voor de middellange afstand en voor veraf, waardoor het hoofd minder horizontale bewegingen hoeft te maken.

Uw ideale kijkoplossing

Wilt u weten welke kijkoplossing het beste bij u past? Onze kijkanalyse gaat verder dan alleen een oogmeting.

  • Inventariseren wat
    u nodig heeft

  • Gratis oogtest om uw sterkte te bepalen

  • Gezondheid van uw ogen beoordelen

  • 3D foto voor optimaal kijkcomfort

1. Inventariseren wat u nodig heeft

We starten de kijkanalyse met een gesprek. Daarin inventariseren we bijvoorbeeld wat voor werk u doet en welke hobby’s u heeft. Op basis daarvan adviseren we straks de kijkoplossing die het beste bij u past. Als u veel met computers werkt zijn andere glazen nodig dan als u voor uw werk veel in de auto zit. En een watersporter heeft behoefte aan een andere kijkoplossing dan een golfer of een wielrenner. Soms is een combinatie van kijkoplossingen de beste keuze.

2: Gratis oogtest om uw sterkte te bepalen

Goed kijken begint bij een goede oogtest. Met de meest geavanceerde apparatuur bepalen we de sterkte van uw ogen. Daarna weet u of u een bril of lenzen nodig heeft. Ook komt u erachter of u een plus- of min-sterkte heeft. Deze oogtest is gratis.

3: Gezondheid van uw ogen beoordelen

Tijdens de kijkanalyse kunnen we ook de gezondheid van uw ogen beoordelen. Daarvoor meten we uw oogdruk en maken we een foto van uw netvlies. Zo’n uitgebreide oogmeting kost € 45,-, die u van ons cadeau krijgt bij aankoop van een complete bril. Is verder onderzoek nodig? Dan maken we een vervolgafspraak bij onze optometrist. Deze kan de gezondheid van uw ogen uitgebreid beoordelen.

4: 3D foto voor optimaal kijkcomfort

Optimaal kijkcomfort bereiken we als de kijkoplossing tot op de millimeter nauwkeurig is aangemeten. Dat doen we door middel van het ZEISS Visufit systeem. Heeft u een bril? Met negen camera’s wordt dan een 3D foto gemaakt van uw gezicht. Hiermee bepalen we de juiste centrering van de glazen en de juiste afstand tussen de pupil en het glas. Gebruikt u lenzen? Het systeem maakt dan een scan van uw hoornvlies, waarmee we de lenzen positioneren voor optimaal zicht in alle kijkrichtingen.

Maak een afspraak

Direct een afspraak maken

Kom in onze winkel langs en laat onze experts u meer vertellen over ZEISS Drivesafe glazen
Maak een afspraak