sluiten

afspraak maken

Daglenzen

Ervaar het gemaak van daglenzen

Wanneer u op reis gaat of aan het sporten bent, moet het dragen van contactlenzen gemak en hygiëne bieden. Onze daglenzen van ACUVUE ® OASYS 1-Day zijn ideaal voor de vakantie omdat u elke dag een nieuw paar gebruikt. Aan het einde van de dag gooit u ze gewoon weg. Zo hoeft u geen lenzenvloeistof mee te nemen en kunnen de lenzen dus ook mee in uw handbagage.

Maak een afspraak

Wat voor u?

Wilt u tijdens het sporten niet uw dagelijkse bril dragen of bent u bang dat u uw contactlenzen verliest? Ook dan zijn daglenzen van ACUVUE ® OASYS 1-Day de oplossing. Deze kunt u combineren met uw favoriete sport- of zonnebril en mocht u toch een lens kwijt raken dan pakt u gewoon een nieuwe. Onze contactlensspecialisten vertellen u graag meer over de voordelen van de ACUVUE ® OASYS 1-Day lenzen.

ACUVUE OASYS 1-day is een daglens die past binnen uw drukke levensstijl en zorgt voor scherp, helder, duidelijk zicht met uitzonderlijk comfort. De lenzen zijn voorzien van een UV-filter en kunnen ook gecombineerd worden met een bril of andere contactlenzen. De contactlenzen bieden comfort, hygiëne en uitstekend zicht. Ervaar het zelf.

Maak een afspraak

Om u optimaal van dienst te zijn heeft Saton Optiek een vijf-stappenplan ontwikkeld met uitsluitend één doel: zorgen dat u een leven lang probleemloos contactlenzen kunt dragen. Samen komen we tot de beste oplossing waarbij de prijs uiteindelijk ook een rol speelt. We kunnen kiezen uit verschillende harde of zachte lenzen, verschillende vervangingstermijnen en uit standaard of maatwerk. Na stap vijf beginnen we weer opnieuw met stap één om te blijven controleren of de sterkte niet veranderd en of deze lenzen nog steeds de beste oplossing zijn. De beste oogzorg staat bij alle stappen voorop. De optometrist geeft ook advies en voorlichting om de ogen gezond te houden.

De vijf stappen

Stap 1 - oogonderzoek

We doen een uitgebreid onderzoek naar de gezondheid van het oog en de omgeving van het oog.

Stap 2 - meten

We meten de sterkte, bepalen de vorm van uw ogen en beoordelen de conditie en gezondheid ervan.

Stap 3 - materiaal

We kiezen samen welk materiaal voor uw ogen het meest geschikt is.

Stap 4 - type

We bepalen samen welke vervangingstermijn bij uw wensen en lifestyle past.

Stap 5 - aanpassen

We kiezen de uiteindelijke lens en passen die individueel aan waarbij we rekening houden met de unieke eigenschappen van uw ogen.

Het ONE zorgpakket

Met het ONE Zorgpakket van Saton Optiek krijgt u de beste oogzorg, contactlenzen die specifiek zijn afgesteld op uw ogen. Daarom ontbreekt uiteraard ook het vloeistofpakket niet. Zo kunt u ongestoord een leven lang contactlenzen dragen.

Maak een afspraak

Professionele oogzorg

Dit houdt bij Saton Optiek onder andere in:

 • Het voorste deel van uw oog wordt onderzocht op eventuele afwijkingen;
 • Onderzoek naar troebelingen zijn in de ooglens;
 • Bepalen van de gezichtsscherpte en sterkte van de ogen;
 • Uitgebreid optometrisch onderzoek waarbij de gezondheid van het oog en de omgeving van het oog worden beoordeeld;

Saton Optiek levert de beste professionele zorg voor de ogen, uitgevoerd door of onder toezicht van één van onze BIG geregistreerde optometristen. Zij maken daarbij gebruik van de modernste apparatuur en beproefde protocollen. Tijdens de (periodieke) optometrische onderzoeken en contactlenscontroles wordt een uitgebreid oogheelkundig spleetlamponderzoek uitgevoerd.

 • Onderzoek van het hoornvlies, kamerhoek, oogleden, glasvocht, macula, netvlies, oogzenuw en productie en samenstelling van het traanvocht;
 • Het stellen van een diagnose en het maken en uitvoeren van een behandelplan;
 • Periodieke oogzorgcontroles met o.a. uitgebreid oogheelkundig spleetlamponderzoek;
 • Preventief handelen door middel van voorlichting en advies over ooggezondheid.
 • De volgende onderzoeken worden onder andere door de optometrist toegepast: fundoscopie, uitgebreid spleetlamponderzoek, oogspiegelen, Schirmertest, BUT-test, Bengaals-Rood testen en het maken van beelden met de OCT (Optical Coherence Tomograph). De OCT wordt gebruikt om aandoeningen van de macula (gele vlek, het centrum van het oog) en de oogzenuw driedimensionaal te bekijken

De aandacht en zorg van Saton Optiek

Uw ogen verdienen een regelmatige contactlenscontrole bij onze specialisten.

 • Aandacht en zorg voor uw ogen

 • Deskundig en ervaren

 • Hoogwaardige apparatuur