sluiten

afspraak maken

Scherp zicht overdag

Nachtlenzen corrigeren uw ogen

Nachtlenzen worden ingezet voor tijdens het slapen. Tijdens de slaap corrigeren de nachtlenzen de ogen. De volgende dag is goed zien zonder bril of lenzen het resultaat.

Maak een afspraak

Hoe werkt het?

Een nachtlens raakt het oog niet, maar drijft op het traanvocht. Als u slaapt zal de lens het hoornvlies vervormen. Het zorgt ervoor dat het hoornvlies iets platter wordt en uw zicht wordt verbeterd.

Wanneer voor het eerst nachtlenzen worden gebruikt, kunt u ervan uitgaan dat het elke nacht met de helft beter wordt. Indien u een sterkte heeft van -4, gaat het de eerste nacht naar -2, dan -1 totdat het hoornvlies perfect gevormd, en het zicht scherp is. Wanneer u stopt met nachtlenzen keert het hoornvlies weer terug naar de oude ‘slechtere’ positie. Hierdoor zou de oude bril, mits de sterkte actueel is, weer gedragen kunnen worden.

Eerst langs de specialist

Helaas kan niet iedereen nachtlenzen dragen. Onze specialisten kunnen u precies vertellen, na onderzoek, of een nachtlens voor u wel of niet geschikt is, en waarom. Nachtlenzen kunnen sowieso alleen min-sterktes corrigeren. Dit is mogelijk tot sterktes van ongeveer -4. Wanneer het mogelijk is om nachtlenzen te kunnen dragen maakt de specialist een foto van uw ogen met een topograaf. Hierdoor krijgt de specialist de precieze vorm van uw ogen te zien en kan de nachtlens speciaal voor uw ogen op maat worden gemaakt.

Maak een afspraak

Benieuwd naar de mogelijkheden?