sluiten

afspraak maken

Ons assortiment glazen

Comfortabel zien

De keuze voor het optimale glas uit ons assortiment ZEISS glazen gaat verder dan alleen enkelvoudig of multifocaal. Onze glazen zijn afgestemd op uw leven en kijkgedrag.

Maak een afspraak

Aandacht en zorg voor uw ogen

Om u de best mogelijke zichtoplossing te kunnen bieden, leren we u eerst graag beter kennen. U krijgt uitgebreid glasadvies zodat we samen met u kunnen kijken welke glasoplossing past bij uw wensen en levensstijl. Uiteraard meten we ook de sterkte van uw ogen zodat u de juiste glazen op sterkte in uw nieuwe montuur of zonnebril krijgt. Zo kunnen we de zichtoplossing geven die bij u past.

In vier stappen naar uw kijkoplossing

  • Inventariseren wat
    u nodig heeft

  • Gratis oogtest om uw sterkte te bepalen

  • Gezondheid van uw ogen beoordelen

  • 3D foto voor optimaal kijkcomfort

Enkelvoudig of multifocaal?

Zolang de ooglens flexibel genoeg is volstaat ons assortiment enkelvoudige glazen om de sterkte van de ogen te corrigeren. Immers kan het oog nog accommoderen om het beeld scherp te stellen. De sterkte is dan een plus- of min-sterkte, al dan niet met een cilinder.

Wanneer we ouder worden veranderen ook onze ogen. Rond de 45 jaar is de ooglens minder flexibel en kan accommoderen, wat u nodig heeft om te kunnen lezen, een probleem worden. Dan zijn multifocale glazen de oplossing, waarbij het glas is ingesteld op ver-, tussen- en nabijzicht.

Maak een afspraak

Onze kijkanalyse

Bij Saton Optiek gaan we verder dan de standaard oogmeting. In 4 stappen komen we tot een kijkoplossing die past bij u en uw leven. Zodat u scherp ziet, waar u ook mee bezig bent.

Ontdek onze kijkanalyse
Verschillende toepassingen

Naast enkelvoudig en multifocaal zijn er ook andere mogelijkheden. Zo zijn er zogenaamde bureauglazen voor zicht tot circa twee meter. Dichtbij en tussenafstand in één glas, ideaal voor werken achter de computer, het bespelen van een muziekinstrument en spelletjes of werken in de tuin.

Indoorglazen bieden zicht tot circa vier meter. Geschikt voor zowel dichtbij (lezen en handwerken) en tussenafstanden zoals computerwerk en verschillende hobby-werkzaamheden.

Digital glazen helpen oogstress voorkomen, met een ruime zone voor veraf gecombineerd met nabijzicht voor gebruik met digitale apparatuur als de computer, laptop, tablet en mobiele telefoon. Geen vermoeide en stijve nek meer.

Meer informatie

Goed zien in het verkeer

Onze ZEISS DriveSafe brillenglazen zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften qua zicht van mensen die zich in het verkeer veiliger en comfortabeler willen voelen met hun dagelijkse brillenglazen. De glazen zorgen voor meer contrast en helpen schitteringen en verblinding tegen te gaan.

Meer informatie
Coatings

Coatings beschermen de glazen en zorgen voor meer kijkcomfort. In speciale ovens worden onder vacuüm de coatings op de glazen aangebracht. De hardingslaag beschermt het glasoppervlak tegen kleine krassen en een ontspiegeling zorgt er voor dat hinderlijke reflecties in de glazen worden weggenomen. Daarnaast is er een water- en vuilafstotende coating en een antistatische coating die ervoor zorgt dat stof niet aan het glas hecht.

De glazen kunnen ook voorzien worden van een blauwfilter. Sommige klanten ervaren een hoger comfort en contrast bij het werken met digitale apparatuur. Onderzoek heeft aangetoond dat blauw licht belangrijk is voor het regelen van de hoeveelheid melatonine en dus voor het bepalen van ons bioritme en welzijn. Ook hier zijn er mensen die na langdurig beeldschermwerk gemakkelijker in slaap komen wanneer zij gebruik maken van een blauwfilter.

Maak een afspraak

UV-bescherming en zonneglazen

Een zonnebril is meer dan alleen een modeaccessoire. Het is belangrijk dat we onze ogen volledig beschermen tegen UV-straling. Deze straling is altijd aanwezig: elke dag, in de winter, de zomer en zelfs wanneer het bewolkt is.

Alle glazen uit ons assortiment van ZEISS hebben een Uv-filter, zowel de heldere als de zonneglazen. Uw ogen en de gevoelige huid daaromheen zijn optimaal beschermd. De glazen in uw zonnebril kunnen in heel veel kleuren geleverd worden. Ook spiegelcoatings en degradé-glazen die boven in het glas een donkerder tint hebben dan onderin behoren tot de mogelijkheden.

ZEISS Adaptive

De ZEISS Adaptive zonneglazen zijn lichtgekleurd bij weinig zonlicht maar kleuren donkerder bij fel zonlicht. Uiteraard wel met behoud van de kleur. Zo worden de lichtbruine glazen dus bijvoorbeeld donkerbruin. Beschikbaar in vier tinten en vier degradé tinten.

Gepolariseerde glazen gaan een stapje verder dan de normale zonneglazen. Polariserende glazen bieden de meest complete oplossing tegen hinderlijke schitteringen van gereflecteerd zonlicht, bijvoorbeeld in het verkeer of op het water. Tevens is de kleurwaarneming bij gepolariseerde glazen beter en ook is het kleurcontrast groter.

Maak een afspraak

Direct een afspraak maken

Kom in onze winkel langs en laat onze experts uw ogen meten
Maak een afspraak