sluiten

afspraak maken

Techniek en opleidingen

Innovatief en vernieuwend

Bij Saton Optiek gebruiken we de nieuwste apparatuur en technieken om ervoor te zorgen dat u het beste zicht heeft met u nieuwe bril.

Maak een afspraak

Het nieuwe meten

Brildragers herkennen het waarschijnlijk wel. De opticien die je vraagt om met je nieuwe bril op de neus recht vooruit te kijken waarna hij met een stift op de demoglazen het juiste middelpunt precies voor de pupil markeert. Het is ook belangrijk want een exacte centrering is noodzakelijk om maximaal te profiteren van de met zorg gekozen brillenglazen. Helaas leidt de werkwijze met de stift ook gemakkelijk tot kleine foutjes en die leiden op hun beurt weer tot minder goede prestaties van de brillenglazen. Of anders gezegd, u ziet minder goed dan u zou kunnen zien.

ZEISS Visufit

Bij Saton Optiek ligt het tijdperk van de stiften ver achter ons. In onze winkels werken we met het geavanceerde Visufit systeem van ZEISS. Dat meet digitaal en vanuit verschillende hoeken precies hoe uw nieuwe bril zit en berekent tot op de millimeter nauwkeurig de juiste centrering.

Het ZEISS Visufit systeem gebruikt daarvoor maar liefst 9 camera’s. Die camera’s registreren overigens niet alleen de juiste positie van de pupil maar bijvoorbeeld ook de afstand tussen uw ogen en de brillenglazen. Ook de hellingshoek wordt in kaart gebracht. Dankzij al die gegevens kunnen uw nieuwe brillenglazen vervolgens perfect in uw nieuwe montuur gemonteerd worden.

In vier stappen naar uw kijkoplossing

Om u de best mogelijke zichtoplossing te kunnen bieden, leren we u eerst graag beter kennen. U krijgt uitgebreid glasadvies zodat we samen met u kunnen kijken welke glasoplossing past bij uw wensen en levensstijl. Uiteraard meten we ook de sterkte van uw ogen zodat u de juiste glazen op sterkte in uw nieuwe montuur of zonnebril krijgt. Zo kunnen we de zichtoplossing geven die bij u past.

  • Inventariseren wat
    u nodig heeft

  • Gratis oogtest om uw sterkte te bepalen

  • Gezondheid van uw ogen beoordelen

  • 3D foto voor optimaal kijkcomfort

Ontdek onze kijkanalyse

Bij Saton Optiek gaan we verder dan de standaard oogmeting. In 4 stappen komen we tot een kijkoplossing die past bij u en uw leven. Zodat u scherp ziet, waar u ook mee bezig bent.
Meer informatie
So Academy

Bij Saton Optiek blijven we investeren in de kennis van onze medewerkers. Dit doen we met onze eigen So Academy. Tijdens cursussen en trainingen leren ze werken met de nieuwe innovaties op het gebied van apparatuur en instrumenten. Ook de kennis over de diverse glazen en contactlenzen wordt continue bijgehouden. Daarnaast komen de vertegenwoordigers van onze merken uitleg geven over hun nieuwe collecties.

Betere prestaties met Sportvision

Uit onderzoek is gebleken dat de prestaties van een sporter voor meer dan negentig procent afhankelijk zijn van de visuele performance. Een Sportvision training levert vaak een aantoonbare prestatieverbetering van 24% op. Dit programma is het resultaat van jarenlange ervaring met Sportvision coaching en training van sporters in diverse disciplines, zoals tennis, hockey, honkbal, golf, korfbal en schermen. Door het volgen van het Sportvision Programma bij Saton Optiek verkrijgt de sporter onder andere een beter zicht in de diepte, een beter reactievermogen en een verbeterde oog-hand-coördinatie en timing.

Maak een afspraak

Direct een afspraak maken

Kom in onze winkel langs en laat onze experts uw ogen meten
Maak een afspraak