sluiten

afspraak maken

Een betere kijk

Zien tijdens het sporten

Afhankelijk van de sport heeft u veel baat bij de juiste lenskleur, ontspiegeling, misschien wel meekleurende glazen of extra gekromde glazen. Moderne opties waar wij u als Sportvision-opticien graag in adviseren, al dan niet in combinatie met contactlenzen.

Maak een afspraak

Meer dan alleen UV-bescherming

Van hobby’s tot intensief sporten: bij extreme lichtomstandigheden buiten, beschermen deze brillenglazen uw ogen tegen deze elementen. Sportieve zonnebrillen zijn functioneel, stijlvol en bieden van alle zijden bescherming tegen UV-stralen, wind, schittering en water.

Verschillende kleuren

Specifieke functionele kleuren voor brillenglazen op sterkte helpen de prestaties te verbeteren. Elke kleur heeft unieke eigenschappen en heeft een positieve werking op uw zicht en daarmee dus ook op uw prestaties. Er zijn glazen speciaal voor golf, tennis, fietsen of voor sporten terwijl de schemering.

Curveglazen

Veel sportbrillen hebben gebogen frames. Dit beschermt de ogen optimaal tijdens het sporten. Omdat in deze brillen geen normale glazen geplaatst kunnen worden hebben wij speciale gecurvde glazen die optimale correctie bieden en het beste zicht, ook op sterkte en zelfs multifocaal.

Meer informatie over zien tijdens het sporten?

Wintersport

Sneeuw zorgt voor veel schittering. Het is dan ook belangrijk de ogen goed te beschermen tegen deze extra belasting. Daarnaast heeft u met de juiste bril veel beter zicht op de helling waardoor u meer diepte kunt zien, en lekkerder en zelfverzekerder kunt afdalen. Diverse sportbrillen en zonnebrillen zijn geschikt voor wintersport, maar wij hebben ook een prachtige collectie goggles voor op de piste.

Maak een afspraak

Sportvision centrum

Als officieel Sportvision Centrum is Saton Optiek verantwoordelijk voor de advisering en begeleiding van (Olympische) topsporters. Goed zien en maximale oogbescherming zijn bij veel sporten een vereiste en dragen bovendien in belangrijke mate bij aan het plezier dat u aan uw sport beleeft. Natuurlijk laten wij u ook als recreatiesporter graag profiteren van de kennis en know-how die wij op dit gebied inmiddels hebben verzameld.

Een Sportvision-screening onderzoekt deze relatie tussen waarneming en actie en gaat veel verder dan een gemiddelde ogentest. In tegenstelling tot de veelal statische omstandigheden in het dagelijks leven zijn sportieve activiteiten veeleisend en gebaseerd op bewegingen en snelheid.

Elke tak van sport heeft hierbij zijn specifieke lichamelijke eisen en vraagt hiervoor specifieke aandacht van de ogen.

In de Sportvision-screening wordt daarom in het bijzonder gelet op de visuele eisen van een sport en wordt er onder meer getest op de samenwerking tussen de ogen, oogspieren, oogdominantie, het instelvermogen van de ogen en de oog-hand-voet-coördinatie. Tevens wordt in het onderzoek rekening gehouden met de risico’s van een sport met betrekking tot oogletsels.

Sporten met contactlenzen

Naast een bril voor het sporten kunnen contactlenzen een optie zijn.
Lees meer over contactlenzen