sluiten

afspraak maken

Onze kijkanalyse

Meer dan
een oogmeting

Bij Saton Optiek gaan we verder dan de standaard oogmeting. In 4 stappen komen we tot een kijkoplossing die past bij u en uw leven. Zodat u scherp ziet, waar u ook mee bezig bent.

Maak een afspraak

Aandacht en zorg voor uw ogen

Om u de best mogelijke zichtoplossing te kunnen bieden, leren we u eerst graag beter kennen. U krijgt uitgebreid glasadvies zodat we samen met u kunnen kijken welke glasoplossing past bij uw wensen en levensstijl. Uiteraard meten we ook de sterkte van uw ogen zodat u de juiste glazen op sterkte in uw nieuwe montuur of zonnebril krijgt. Zo kunnen we de zichtoplossing geven die bij u past.

In vier stappen naar uw kijkoplossing

  • Inventariseren wat
    u nodig heeft

  • Gratis oogtest om uw sterkte te bepalen

  • Gezondheid van uw ogen beoordelen

  • 3D foto voor optimaal kijkcomfort

1. Inventariseren wat u nodig heeft

We starten de kijkanalyse met een gesprek. Daarin inventariseren we bijvoorbeeld wat voor werk u doet en welke hobby’s u heeft. Op basis daarvan adviseren we straks de kijkoplossing die het beste bij u past. Als u veel met computers werkt zijn andere glazen nodig dan als u voor uw werk veel in de auto zit. En een watersporter heeft behoefte aan een andere kijkoplossing dan een golfer of een wielrenner. Soms is een combinatie van kijkoplossingen de beste keuze.

2: Gratis oogtest om uw sterkte te bepalen

Goed kijken begint bij een goede oogtest. Met de meest geavanceerde apparatuur bepalen we de sterkte van uw ogen. Daarna weet u of u een bril of lenzen nodig heeft. Ook komt u erachter of u een plus- of min-sterkte heeft. Deze oogtest is gratis.

3: Gezondheid van uw ogen beoordelen

Tijdens de kijkanalyse kunnen we ook de gezondheid van uw ogen beoordelen. Daarvoor meten we uw oogdruk en maken we een foto van uw netvlies. Zo’n uitgebreide oogmeting kost € 45,-, die u van ons cadeau krijgt bij aankoop van een complete bril. Is verder onderzoek nodig? Dan maken we een vervolgafspraak bij onze optometrist. Deze kan de gezondheid van uw ogen uitgebreid beoordelen.

4: 3D foto voor optimaal kijkcomfort

Optimaal kijkcomfort bereiken we als de kijkoplossing tot op de millimeter nauwkeurig is aangemeten. Dat doen we door middel van het ZEISS Visufit systeem. Heeft u een bril? Met negen camera’s wordt dan een 3D foto gemaakt van uw gezicht. Hiermee bepalen we de juiste centrering van de glazen en de juiste afstand tussen de pupil en het glas. Gebruikt u lenzen? Het systeem maakt dan een scan van uw hoornvlies, waarmee we de lenzen positioneren voor optimaal zicht in alle kijkrichtingen.

Direct een afspraak maken

Kom in onze winkel langs en laat onze experts uw ogen meten
Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een oogmeting?

Een standaard oogtest is bij Saton Optiek gratis. Wilt u de gezondheid van uw ogen uitgebreider laten onderzoeken? Dan betaalt u € 45,- voor een uitgebreide oogmeting. Deze kosten vervallen als u een complete bril bij ons aanschaft.

Wanneer is een oogmeting nodig?

Als u geen klachten ervaart raden we aan om elke 2 jaar een oogmeting te laten doen, om te kijken of uw zicht is veranderd. Natuurlijk kunt u beter eerder langskomen als u wél klachten ervaart. Bent u geopereerd aan staar? Dan is het slim om een nieuwe oogmeting te laten doen. U moet dan wel even wachten tot u voldoende bent hersteld van de operatie. Bespreek dit dus met uw oogarts. Tijdens een zwangerschap kan uw zicht tijdelijk veranderen, door veranderingen in de hormoonhuishouding. Daarom is het meestal beter om pas na uw zwangerschap langs te komen voor een oogmeting.

Hoe zit het met de oogmeting bij kinderen?

U kunt bij ons langskomen voor een oogmeting voor uw kind. Kinderen tussen de 8 en 10 jaar worden gemeten door onze optometrist. Kinderen van 10 jaar of ouder kunnen voor een oogmeting terecht bij de opticien.