sluiten

afspraak maken

Saton groeit met je mee

Het beste zicht voor kinderen

Goed zien heeft heel veel invloed op de ontwikkeling van een kind. Hoe beter een kind ziet, hoe sneller het zich aanpast aan de omgeving. Onze specialisten helpen uw kind met zien.

Maak een afspraak

De ogen van kinderen

Een kind kan meteen na de geboorte zien, maar in het begin alleen wazig en maar ongeveer 30 cm. Pas tegen de vierde verjaardag benadert de gezichtsscherpte die van een volwassene. Tegen de tijd dat een kind 8 of 9 jaar oud is, is het gezichtsveld zodanig ontwikkeld dat het kind hele scenario’s en evenementen kan overzien.

Meer dan mode

Het dragen van een mooie bril is helemaal in de mode, dit maakt het ook voor kinderen gelukkig een stuk leuker om een bril te dragen. Daarnaast moet een kinderbril ook het gevoel van veiligheid en zekerheid geven. Er moet op de bril kunnen worden gerekend en deze moet geschikt zijn voor elke activiteit of sport. Maar uw kind wil ook absoluut geen ‘jampotje’ en ook dezelfde mooie ontspiegeling als u. Dankzij moderne slijptechnieken is dat ‘jampotje’ ook helemaal niet nodig.

Maak een afspraak

Saton kidsclub

Wanneer uw kind niet goed ziet kunt u bij Saton Optiek terecht voor een trendy montuur met de beste glazen. Met de Saton Kids Club zorgen wij daarnaast een jaar lang voor de bril en de glazen. Vooral bij kinderen zit een ongelukje in een klein hoekje. Wanneer uw kind lid is van de club kunt u hem of haar met een gerust hart buiten laten spelen, want bij glas- of montuurbreuk zijn de kosten het eerste jaar voor ons. Ook bij verandering in sterkte zijn de nieuwe glazen voor onze rekening. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

De aandacht en zorg
van Saton kidsclub

 • Een jaar lang zorg
  voor de nieuwe bril

 • Bril kapot?
  Nieuwe bril!

 • Vervanging van
  onderdelen bij breuk

 • Nieuwe glazen bij
  sterkteverandering

Wanneer Saton Kidsclub

De Saton Kids Club is voor kinderen tot en met 12 jaar bij aanschaf van een nieuw montuur met glazen op sterkte. Het lidmaatschap duurt een jaar en dekt alle kosten voor reparatie of vervanging van het montuur, nieuwe glazen na glasbreuk of verandering van sterkte tot maximaal de oorspronkelijke aanschafwaarde. Vraag in de winkel naar alle voorwaarden.

Maak een afspraak

Minder schermtijd, meer naar buiten

Wanneer was de laatste keer dat uw kind te lang naar een schermpje keek? Kinderen lijken soms vastgelijmd aan een smartphone of tablet. Logisch, als volwassenen vinden we het zelf ook lastig om onze schermen weg te leggen.

Onderzoek toont helaas aan dat kinderen door te lang schermgebruik sneller bijziend kunnen worden en daardoor meer kans hebben op (ernstige) zichtproblemen op latere leeftijd. De eenvoudigste manier om schermtijd te beperken? Lekker naar buiten gaan! Met de 20-20-2 regel beperkt u de schermtijd. Kijk na 20 minuten scherm 20 seconden lang in de verte en ga minimaal 2 uur per dag naar buiten. Er valt het hele jaar door zoveel te beleven buiten!

UV bescherming

Kinderogen zijn kwetsbaar voor veel licht en UV-straling. Hun pupil is groter en hun ooglens bevat minder beschermend pigment dan die van volwassenen. Zonder goede bescherming kan te veel zonlicht zelfs leiden tot permanente schade aan de ogen. Een goede zonnebril is daarom, naast een hoedje of pet, een goed idee, ook als uw kind geen bril op sterkte heeft. Alle brillenglazen van ZEISS beschermen tegen 100% van de UV-A straling, zowel de zonneglazen als de heldere glazen.

Maak een afspraak

Oogtest voor kinderen

Wilt u weten wat de sterkte van de ogen van uw kind is? Kinderen kunnen vanaf 7 jaar bij een van onze optometristen terecht. Jonger dan 7 jaar? Maak dan een afspraak met de oogarts. Hiervoor heeft u een verwijzing van de huisarts nodig.
Maak een afspraak