sluiten

afspraak maken

Trends en Brilstijlen

De stijlen van Saton Optiek

Bij Saton Optiek hebben we vijf brilstijlen gedefinieerd. Een stijl hoort bij uw persoonlijkheid en raakt nooit uit de mode. Welke stijl past bij u?

Maak een afspraak

Pure Utility

Deze drager is zakelijk, no-nonsense en houdt van een cleane uitstraling. De bril moet puur zijn, ongecompliceerd in stijl, rustig in kleurgebruik. De aarde- en zacht transparante tinten worden gecombineerd met vloeiende lijnen. Cleane en strakke lijnen voeren de boventoon. De bril is een gebruiksvoorwerp, maar de drager heeft ook comfort en esthetiek in het achterhoofd. Denk hierbij aan een Scandinavische stijl gemixt met een zen-achtige Japanse invloed.

Metalhead

Deze drager is jong van geest, nonchalant, zorgenvrij en durft. De (metalen) bril is in deze trend ongenuanceerd en aanwezig. Hij is er niet omdat de drager een onopvallende bril wil, maar omdat hij cool is. Het metaal, bij voorkeur titanium of edelmetaal, is mooi bewerkt, chique qua uitstraling. Een kunststof bril is gemaakt van de mooiste kunststoffen of heeft andere technische vernuftigheden, zoals mooi doorgeklonken scharnieren of metaal van de veren dat zichtbaar is door het kunststof. Deze stijl wordt vaak gecombineerd met een licht getint glas.

Bejeweled

Deze drager is extrovert, aanwezig, heeft zin in het leven en dat mag gezien worden. De logomania is zeker nog aanwezig, maar deze stijl richt zich heel erg op alles wat mooi blinkt! De bril is een accessoire, net zo belangrijk als de handtas of horloge. En al deze elementen zullen ook zo perfect mogelijk op elkaar afgepast worden. En de term “teveel van het goede”, dat bestaat niet! Merkgevoelig, fan van een merk zijn, Beverly Hills, show, luchtigheid… allemaal termen die bij deze stijl passen.

Signature Bold

Deze drager is non-conformistisch, doet waar hij of zij zin in heeft en wil eigenlijk tegen de mode in. Hij of zij toont z’n aanwezigheid door een eigen stijl en niet door geschreeuw. Bij deze stijl gaat het niet alleen maar om zwarte monturen en zonnebrillen! Wel zijn deze dominant aanwezig in deze stijl, eigenlijk is de bril per definitie goed aanwezig. Boude en stoere vormen in zware monturen geven een vintage uitstraling. Hierbij is de jaren ’50 New York stijl niet weg te denken.

Librarian Chique

Deze drager is ingetogen en heeft een klassieke insteek maar toch uitgesproken en ook wel eigenwijs. Van de jaren ’20 tot en met de jaren ’60, van havanna tot round metal. Dit is een gedragenere stijl die niet extreem opvallend is, niet schreeuwt, maar wel aanwezig is. De intellectuele toon is met de bril altijd gezet. Traditie en status zijn twee belangrijke elementen in het leven van deze drager. Eigenlijk een heel Britse instelling.

Af en toe een andere brilstijl?

Dan neemt u toch gewoon een tweede bril. U krijgt van ons het 4e glas cadeau. 
Maak een afspraak