sluiten

afspraak maken

Beschermd in de zon

UV-bescherming

Een zonnebril is meer dan alleen een modeaccessoire. Het is belangrijk dat we onze ogen volledig beschermen tegen UV-straling. Deze straling is altijd aanwezig: elke dag, in de winter, de zomer en zelfs wanneer het bewolkt is. Niet alleen op zonnige vakantiebestemmingen, ook tijdens de wintersport en gewoon in Nederland.

UV-bescherming en zonneglazen

Alle glazen uit ons assortiment van ZEISS hebben een UV-filter, zowel de heldere als de zonneglazen. Uw ogen en de gevoelige huid daaromheen zijn optimaal beschermd. De glazen in uw zonnebril kunnen in heel veel kleuren geleverd worden. Ook spiegelcoatings en degradé-glazen die boven in het glas een donkerder tint hebben dan onderin behoren tot de mogelijkheden.

ZEISS Adaptive

De ZEISS Adaptive zonneglazen zijn lichtgekleurd bij weinig zonlicht maar kleuren donkerder bij fel zonlicht. Uiteraard wel met behoud van de kleur. Zo worden de lichtbruine glazen dus bijvoorbeeld donkerbruin. Beschikbaar in vier tinten en vier degradé tinten.

Gepolariseerde glazen gaan een stapje verder dan de normale zonneglazen. Polariserende glazen bieden de meest complete oplossing tegen hinderlijke schitteringen van gereflecteerd zonlicht, bijvoorbeeld in het verkeer of op het water. Tevens is de kleurwaarneming bij gepolariseerde glazen beter en ook is het kleurcontrast groter.

Volwassenen

Volwassenen met een enkelvoudige sterkte kunnen de ogen beschermen met een zonnebril op sterkte of bijvoorbeeld een combinatie van lenzen en een gewone zonnebril. Ook bij glazen op sterkte hebben wij een ruime keuze uit verschillende glastinten en coatings, van grijs tot roze en van spiegelcoating tot degradé.

Maak een afspraak

Kinderen

Goed beschermd genieten van de zon is voor alle leeftijden belangrijk. Kinderogen zijn door een grotere pupil en minder pigment kwetsbaar voor veel licht en UV-straling. Te veel zonlicht kan zelfs leiden tot permanente schade aan de ogen. Een goede zonnebril bij het buitenspelen is daarom, naast een hoedje of pet, een goed idee, ook als uw kind geen bril op sterkte heeft.

Glazen voor kinderbrillen

Multifocaal

Met het ouder worden veranderen ook onze ogen. Vanaf een jaar of 45 zijn multifocale glazen vaak een oplossing, waarbij het glas is ingesteld op ver-, tussen- en nabijzicht. Ook uw zonneglazen kunnen multifocaal zijn. Zo kunt u de menukaart lezen wanneer u op het terras zit en heeft u ook het beste zicht in de auto. Ook bij multifocale glazen heeft u de keuze uit verschillende kleuren, coatings en donker kleurende glazen.

Coatings

Coatings bechermen de glazen en zorgen voor meer kijkcomfort. In speciale ovens worden onder vacuüm de coatings op de glazen aangebracht. De hardingslaag beschermt het glasoppervlak tegen kleine krassen en een ontspiegeling zorgt er voor dat hinderlijke reflecties in de glazen worden weggenomen. Daarnaast is er een water- en vuilafstotende coating en een antistatische coating die ervoor zorgt dat stof niet aan het glas hecht.

Sporten

Vooral in de lente- en zomermaanden sporten we graag buiten. Afhankelijk van de sport heeft u veel baat bij de juiste lenskleur, ontspiegeling, misschien wel meekleurende glazen of extra gekromde glazen. Moderne opties waar wij u als Sportvision-opticien graag in adviseren, al dan niet in combinatie met contactlenzen.

Van hobby’s tot intensief sporten: bij extreme lichtomstandigheden buiten, beschermen deze brillenglazen uw ogen tegen de elementen. Sportieve zonnebrillen zijn functioneel, stijlvol en bieden van alle zijden bescherming tegen UV-straling, wind, schittering en water.
Specifieke functionele kleuren voor brillenglazen op sterkte helpen de prestaties te verbeteren. Elke kleur heeft unieke eigenschappen en heeft een positieve werking op uw zicht en daarmee dus ook op uw prestaties. Er zijn glazen speciaal voor golf, tennis, fietsen of voor sporten terwijl het schemerig begint te worden. In onze winkels helpen we graag met het uitzoeken van de juiste glazen, passend bij uw wensen.

Glasadvies passend bij uw kijkgewoontes?