sluiten

afspraak maken

Ontdek de mogelijkheden

Contactlezen voor kinderen

Afhankelijk van de persoonlijke levensstijl en de ontwikkeling van het kind kan op zeer jonge leeftijd contactlenzen worden gedragen. Voor de meeste kinderen zijn contactlenzen vanaf een jaar of acht prima geschikt.

Maak een afspraak

Moderne technieken

Dankzij de ontwikkelingen van materialen en vervangingstermijnen kunnen kinderen op steeds vroegere leeftijd starten met het dragen van contactlenzen. Met grote regelmaat passen we maatvoering van de contactlens aan de groei van het oog. Het enige criterium is eigenlijk de factor hygiëne. Dat wil zeggen dat het kind de verantwoordelijkheid moet kunnen nemen om de lenzen goed te onderhouden en te verzorgen. Daarnaast zal het kind geduld moeten opbrengen om door te zetten bij het leren inzetten en uithalen van de contactlens.

Een bril én lenzen

Kinderen moeten zelf contactlenzen willen dragen. Indien de ouders besluiten dat het kind contactlenzen moet dragen omdat de ouders een bril geen optie vinden, dan wordt het niets. Steeds vaker beginnen kinderen meteen met contactlenzen zonder eerst een bril te hebben gedragen, maar een combinatie van bril en contactlenzen is aan te raden. In de praktijk blijkt het ene kind geschikt rond het zevende levensjaar en bij het andere pas wanneer hij of zij twaalf jaar oud is.

Maak een afspraak

In- en uitdoen van contactlenzen

In onze instructiefilms kunt u zien hoe u uw dag- of maandlenzen in en uit doet.
Bekijk de instructiefilms