sluiten

afspraak maken

Multifocale contactlenzen

Worden uw
armen te kort?

Wenkbrauwen fronsen, uw ogen samenknijpen en uw armen uitstrekken op zoek naar de juiste afstand... er is wel wat nodig om die kleine lettertjes te lezen! Herkenbaar fenomeen? Dan kunnen onze ACUVUE ® OASYS MULTIFOCAL contactlenzen de oplossing zijn!

Maak een afspraak

Wat voor u?

ACUVUE ® OASYS MULTIFOCAL contactlenzen zijn voor iedereen met leesklachten geschikt, zowel voor de beginnende presbyoop als voor de presbyoop met een hogere leessterkte. Presbyopie komt bij bijna iedereen voor vanaf een jaar of 40-45. Het zorgt ervoor dat u voorwerpen die dichtbij zijn wazig ziet. Om scherp te kunnen zien moet u uw boek of telefoon verder weg houden, maar uiteindelijk zijn uw armen te kort.

ACUVUE ® OASYS MULTIFOCAL contactlenzen

Wanneer u problemen ervaart met het lezen van de kleine letters in de krant of op uw mobiele telefoon, kunt u een leesbril of multifocale bril nemen. Maar met multifocale contactlenzen heeft u er alleen ‘s ochtends en ‘s avonds omkijken naar. ACUVUE® OASYS MULTIFOCAL biedt een scherp, helder en betrouwbaar zicht op alle afstanden, zodat u kunt zien op afstand, tussenliggende afstanden en van dichtbij.

De ACUVUE ® OASYS tweewekelijkse siliconen hydrogel lenzen hebben in de afgelopen jaren al bewezen zeer comfortabele lenzen te zijn. De uitbreiding met de ACUVUE ® OASYS MULTIFOCAL contactlens zorgt ervoor dat de leesbril thuis gelaten kan worden.

Comfortabel contactlenzen dragen

Uniek aan de multifocale lenzen van ACUVUE ® is het “Pupil Optimised Design” waarbij rekening gehouden wordt met de pupilgrootte, leeftijd en de vertesterkte. ACUVUE ® OASYS MULTIFOCAL zijn tweewekelijks siliconen hydrogel lenzen met een ultraglad opppervlak. Dit oppervlak zorgt dat u de hele dag lang comfortabel contactlenzen kan dragen. De lenzen zijn ontworpen om altijd perfect te centreren voor de pupil zodat het meest optimale zicht bereikt kan worden.

Maak een afspraak

De aandacht en zorg
van Saton Optiek

Uw ogen verdienen een regelmatige gezondheidscheck bij een van onze optometristen.

 • Aandacht en zorg
  voor uw ogen

 • Deskundig
  en ervaren

 • Hoogwaardige
  apparatuur

 • Korte
  wachttijden

Het vijf-stappenplan van Saton Optiek

Om u optimaal van dienst te zijn heeft Saton Optiek een vijf-stappenplan ontwikkeld met uitsluitend één doel: zorgen dat u een leven lang probleemloos contactlenzen kunt dragen. Na stap vijf beginnen we weer opnieuw met stap één om te blijven controleren of de sterkte niet veranderd en of deze lenzen nog steeds de beste oplossing zijn. De beste oogzorg staat bij alle stappen voorop. De optometrist geeft ook advies en voorlichting om de ogen gezond te houden.

1. We doen een uitgebreid onderzoek naar de gezondheid van het oog en de omgeving van het oog.

2. We meten de sterkte, bepalen de vorm van uw ogen en beoordelen de conditie en gezondheid ervan.

3. We kiezen samen welk materiaal voor uw ogen het meest geschikt is.

4. We bepalen samen welke vervangingstermijn bij uw wensen en lifestyle past.

5. We kiezen de uiteindelijke lens en passen die individueel aan waarbij we rekening houden met de unieke eigenschappen van uw ogen.

Direct een afspraak maken

Het ONE Zorgpakket van Saton Optiek

Wat is het ONE Zorgpakket?

Met het ONE Zorgpakket van Saton Optiek krijgt u de beste oogzorg, contactlenzen die specifiek zijn afgesteld op uw ogen. Daarom ontbreekt uiteraard ook het vloeistofpakket niet. Zo kunt u ongestoord een leven lang contactlenzen dragen.

Wie voert de controles uit?

Saton Optiek levert de beste professionele zorg voor de ogen, uitgevoerd door of onder toezicht van één van onze BIG geregistreerde optometristen. Zij maken daarbij gebruik van de modernste apparatuur en beproefde protocollen. Tijdens de (periodieke) optometrische onderzoeken en contactlenscontroles wordt een uitgebreid oogheelkundig spleetlamponderzoek uitgevoerd.

Wat wordt er bij een controle gedaan?

– Het voorste deel van uw oog wordt onderzocht op eventuele afwijkingen;
– Onderzoek naar troebelingen zijn in de ooglens;
– Bepalen van de gezichtsscherpte en sterkte van de ogen;
– Uitgebreid optometrisch onderzoek waarbij de gezondheid van het oog en de omgeving van het oog worden beoordeeld;
– Onderzoek van het hoornvlies, kamerhoek, oogleden, glasvocht, macula, netvlies, oogzenuw en productie en samenstelling van het traanvocht;
– Het stellen van een diagnose en het maken en uitvoeren van een behandelplan;
– Periodieke oogzorgcontroles met o.a. uitgebreid oogheelkundig spleetlamponderzoek;
– Preventief handelen door middel van voorlichting en advies over ooggezondheid.

Welke onderzoeken worden uitgevoerd?

De volgende onderzoeken worden onder andere door de optometrist toegepast: fundoscopie, uitgebreid spleetlamponderzoek, oogspiegelen, Schirmertest, BUT-test, Bengaals-Rood testen en het maken van beelden met de OCT (Optical Coherence Tomograph). De OCT wordt gebruikt om aandoeningen van de macula (gele vlek, het centrum van het oog) en de oogzenuw driedimensionaal te bekijken