sluiten

afspraak maken

Opticien voor een dag

De werkdag
van Eric

Eric, Opticien & Contactlensspecialist bij Saton Optiek vertelt over een willekeurige werkdag in de winkel in Katwijk.

“Ik woon én werk in Katwijk, dus ik ga lekker op de fiets naar de winkel. We nemen de afspraken van aankomende dag door met een kop koffie erbij. Ook zorgen we dat alles er netjes uitziet.”

Ochtend

Om 9 uur heb ik mijn eerste afspraak staan. Mevrouw van Duijn komt voor een oogmeting. Ze heeft al een mooie bril uitgezocht. Daarna komt meneer Van Beelen voor zijn halfjaarlijkse contactlenscontrole. Zijn sterkte is veranderd dus ik bestel gelijk nieuwe zachte lenzen voor hem. Tot de lunch heb ik geen afspraken in de agenda staan dus help ik in de winkel een klant met het uitzoeken van een mooie zonnebril. Meneer Harmsen komt binnen omdat zijn bril niet helemaal lekker zit. Ik stel de bril gelijk op de juiste manier af zodat hij weer helemaal goed zit. Tussen het helpen van de klanten door bestel ik glazen op sterkte en het montuur dat mevrouw Harmsen mooi vond in een andere kleur. Ook komen klanten hun contactlenzen ophalen.

Middag

Na het eten van een broodje heb ik een afspraak met Saïd van 14 en zijn moeder. Hij komt een nieuwe bril uitzoeken die wel tegen een stootje kan, want hij voetbalt veel. Ik vertel ze ook alles over lenzen tijdens het sporten. Daarna ga ik de werkplaats in. Er moeten nog kleine reparaties uitgevoerd worden en glazen in brillen geslepen worden. ’s Middags heb ik nog een afspraak met mevrouw Kuijt die andere glazen wil omdat ze niet lekker meer kijkt tijdens het werken met de computer. Ik meet uitgebreid haar sterkte op en geef haar uitgebreid advies over de verschillende glazen en we zoeken samen een mooi montuur uit. Aan het einde van de dag bel ik wat klanten op om door te geven dat hun nieuwe bril klaar is. Met het team ruimen we op en maken we de winkel schoon zodat we morgen weer klaar zijn voor een nieuwe dag morgen.

Word opticien voor een dag

En krijg een persoonlijk stijladvies en een zonnebril cadeau die bij die stijl past.
Meld je aan